Ruský bramborový salát Olivier - postup přípravy
Toto je jednoduchý, rychlý a především vynikající bramborový salát. V Rusku jde o klasiku a konzumují ho tam velice často. A než se pustíte do vaření, na závěr receptu pro vás máme 5 tipů pro skutečně dokonalou chuť. Jen tak z něj vykouzlíte opravdovou gastronomickou hvězdu večera.
Ingredience
Brambory umyjte a uvařte ve slupce. Poté je nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Uvařte vejce natvrdo, nechte vychladnout a oloupejte skořápku. Poté je nakrájejte nadrobno, použít můžete speciální kráječ na vejce. Nadrobno nakrájejte také kyselé okurky, cibuli a kuřecí maso.
Brambory, vajíčka, okurky a kuřecí maso smíchejte v hluboké míse. Hrášek a mrkev sceďte a přidejte ke směsi. Poté dodejte majonézu, hořčici a vše promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a paprikou.
5 tipů pro skutečně dokonalou chuť:
1. Dodržte poměr vajec a brambor. Mělo by jich být zhruba stejné množství, aby byla chuť vyvážená.
2. Maso vařte ve slané vodě. Díky tomu bude mít lepší chuť. Taktéž ho vložte až do vroucí vody, aby se v něm udržela všechna šťáva a nebylo zbytečně vysušené.
3. Pokud děláte velké množství salátu, odložte si nakrájené ingredience zvlášť do skleniček s víčkem a uložte si je do lednice. Porce pak dochucujte až těsně před servírováním. To zamezí rychlému zkažení salátu.
4. Salát dochucujte vždy až po přidání majonézy, jinak hrozí, že ho přesolíte.
5. Chcete-li dodat trochu sladké chuti, přidejte pár kostiček jablek nebo mrkve.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.