Kuřecí prsa na medu a česneku se zelným salátem - postup přípravy
Pokud byste si dali rychlou večeři, která nezatíží žaludek a dodá potřebné živiny, ideální volbou je kuřecí maso. To si lze připravit pro tentokrát na medu a česneku. navíc se výtečně snoubí s chutí sójové omáčky. A během přípravy masa si můžete nachystat výtečný zeleninový salát s červenou cibulí, kterou doplní chuť zakysané smetany a česneku!
Ingredience
Omáčka
Salát
Jak připravit parádní kuřecí prsa s delikátní omáčkou? Nejprve kuřecí prsa omyjte, odstraňte přebytečný tuk a osušte pomocí papírové utěrky. Poté si je položte na prkénko a ostrým nožem proveďte šikmé i kolmé zářezy, aby vznikla mřížka, ale nechte maso pohromadě. Talíř nebo pracovní desku pomoučněte a maso obalte z obou stran. Do pánve dejte rozehřát máslo na střední plamen, poté zvyšte teplotu. Maso opékejte zprudka po dobu 2–3 minut, následně otočte a pečte dozlatova i z druhé strany.
Mezitím si oloupejte česnek a nakrájejte jej nadrobno. Maso v pánvi osolte a opepřete, snižte teplotu na střední intenzitu. Přidejte máslo a nakrájený česnek do pánve, za stálého míchání pak postupně med, sójovou omáčku a jablečný ocet (lze nahradit vinným). Připravovanou omáčku přiveďte k varu, poté opět snižte plamen na střední stupeň. Maso duste, dokud omáčka nezhoustne, pravidelně míchejte a prsa otáčejte. Nakonec prsa posypejte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.
Během dušení masa si připravte zeleninový salát. Nakrájejte najemno bílé a červené zelí a vložte do dostatečně hluboké nádoby, poté přidejte nakrájenou červenou cibuli, papriku, salátovou okurku, nastrouhanou mrkev, na kostičky nakrájené jablko a rajče. Zalijte šťávou z jedné poloviny citronu.
V misce smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, s prolisovaným česnekem a s hořčicí. Salát osolte a opepřete. Dressingem ze zakysané smetany přelijte salát a dobře promíchejte. Můžete servírovat.