Nepečený čokoládový chlebíček s polevou a jahodami - postup přípravy
Pokud váháte, jaké sladké pohoštění připravit na víkendové odpolední setkání s přáteli, kteří milují čokoládu, už nemusíte. Skvělou volbou je jednoduchý čokoládový chlebíček, který zvládne vytvořit úplně každý. Přípravu je nutné začít den předem, aby byl dokonale vychlazený. Navíc chutná báječně jak s jahodami, tak i malinami!
Ingredience
Poleva
Připravit delikatesní čokoládový chlebíček je nadmíru snadné. Odvažte si 75 g másla a rozpusťte jej v misce mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku na sporáku. Sušenky dejte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku nebo je rozmixujte v mixéru a poté je smíchejte s rozpuštěným máslem.
Připravte si dortovou formu, vyložte potravinovou folií a směsí vyložte dno. Srovnejte do hladka a dejte chladit do chladničky.
Připravte si misku, do které rozlámejte čokoládu. Vložte ji do vodní lázně, přidejte smetanu ke šlehání a rozpusťte na středním plameni. Dobře vymíchejte do hladké směsi, poté sundejte ze sporáku a přidejte zbytek másla v tuhém stavu. Zamíchejte, zasypejte moučkovým cukrem a zbylou smetanou ke šlehání. Přidejte kakao a přilijte čokoládový likér, dobře rozmíchejte do hladka.
Do hrnce nalijte 100 mililitrů vody a vsypejte želatinu, dejte vařit na střední stupeň a nechte během míchání rozpustit. Poté dejte vychladit a vmíchejte do připravené čokoládové směsi. Dobře promíchejte. Z chladničky vyjměte formu s těstem ze sušenek, zalijte čokoládovou směsí. Dejte chladit na několik hodin nebo ideálně přes noc do chladničky.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, během míchání vlijte smetanu ke šlehání a vymíchejte čokoládovou polevu. Chlebíček vyjměte z chladničky a dozdobte pomocí zdobícího sáčku čokoládovou polevou vršek. Na úplný závěr ozdobte čerstvým ovocem, hodí se letní zahradní ovoce, jako jsou jahody, maliny, ostružiny nebo rybíz.