Nepečený ovesný kakaový dortík s banánem - postup přípravy
Připravte si tento dezert, který je chutný, snadný na přípravu, maximálně zdravý a splňuje požadavky na raw i vegan stravu. Bezpochyby uchvátí všechny milovníky slaďounkých banánů, které jsou základem tohoto super rychlého a snadného receptu. Uvidíte, že si na této dobrotě pochutnají všichni!
Těsto
Náplň
Poleva
Co je základem tohoto raw veganského dezertu? Jak již bylo řečeno, jsou jimi banány. Vybírejte zralé sytě žluté banány, ideálně v bio kvalitě, které nejsou ošetřeny pesticidy nebo jinými chemickými látkami. Pro přípravu této sladkosti budete potřebovat tři. Oloupejte je a nakrájejte nebo natrhejte a kousky vložte do mixéru.
Do mixéru přidejte i kakao, používejte bez přidaného cukru. Kdo miluje skořici, může jí přidat až cca lžičku. Zapněte mixér a míchejte na nízké otáčky, postupně přidávejte na rychlosti a vyšlehejte konzistentní hutnou hmotu, která připomíná čokoládový puding.
Připravte si hlubokou misku, do které vsypejte ovesné vločky bez příchutě. Pro celiaky je nutné použít ovesné vločky bez lepku, tuto informaci je nutné ověřit přímo na balení ovesných vloček, protože většina dostupných výrobků na trhu lepek obsahuje. Na ovesné vločky vlijte rozmixovanou směs banánů s kakaem.
Pomocí vařečky směs zamíchejte, rozdělte směs na poloviny a jednou z nich vylijte formu na dort vyloženou pečicím papírem. Poté nakrájejte na kolečka banán a rozložte na čokoládovou vrstvu. Potřete druhou částí a vařečkou srovnejte do rovna, přikryjte potravinovou folií a dejte chladit do chladničky. Poté dozdobte rozmixovaným banánem s kakaem a můžete posypat drcenými ořechy.