Karamelový dort „Snickers“ s čokoládovou polevou a arašídy - postup přípravy
Snickers patří k oblíbeným sušenkám. Připravte si dort, který se touto cukrovinkou inspiruje. Dá sice trochu práce, výsledek ale bude stát za to.
Korpus
Karamelová směs
Krém
Glazura
Do mísy vložte vejce, přidejte sůl a cukr. Rozšlehejte šlehačem do husté pěny. Za stálého míchání přilijte olej a mléko. Prosátou mouku smíchejte s kakaem a přidejte po částech do těsta, přičemž opatrně promíchávejte stěrkou. Kulatou formu na dort vyložte pečicím papírem a těsto nalijte dovnitř. Pečte na 180 °C asi 25–30 minut.
Mezitím připravte karamelovou směs. Do hrnce nasypte cukr a rozpusťte na karamel. Přilijte smetanu ke šlehání a povařte. Karamel se musí dobře rozmíchat. Do horké karamelové polevy přidejte máslo a špetku cukru a rozmíchejte. Arašídy nakrájejte nebo nadrťte na menší kousky. V další míse připravte krém. Smíchejte všechny potřebné ingredience a mixérem vyšlehejte do husté konzistence.
Upečený korpus vyjměte z formy a po vychladnutí rozkrojte podélně na tři díly. Vezměte spodní plát těsta a namažte ho trochou krému. Polijte karamelem a posypte arašídy. Na ně opět naneste trochu krému. Přiklopte dalším plátem těsta a postup opakujte. Nechte hodinu až dvě odležet.
Do hrnce nalijte smetanu ke šlehání a přiveďte k varu. Přelijte ji do mísy, vsypte k ní čokoládu nalámanou na kostičky a pečlivě míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Přisypte drcené arašídy a promíchejte. Touto glazurou polijte celý dort a rozetřete i po stranách. Nechte dobře ztuhnout.