Oplatkový dezert se sušenkami, džemem a čokoládou - postup přípravy
Mix oplatek, keksů, ovocného džemu a čokoládové náplně dostane prostě každého. Ještě lákavější na tomto receptu je snad jen to, že nemusíte vůbec nic péct a máte jej hotový raz dva. Pohostit s ním můžete své blízké, návštěvy, či si jej sníst jen tak ke kávě.
Sušenkový základ
Čokoládová náplň
Poleva na ozdobu
Vezměte si dva oplatkové listy a položte je na pracovní plochu, následně každý pomažte ovocným džemem dle vašeho výběru. Na jeden list začněte skládat sušenky, které jste si pro tento recept zvolili. Vždy je po položení mírně přimáčkněte, aby pevně držely.
Nyní se můžete vrhnout na přípravu náplně. Do hrnce nalijte vodu a přidejte cukr. Začněte vařit, řádně během toho vodu míchejte. Poté do ní přidejte máslo, čokoládu na vaření, a nakonec kakaový prášek. Vše důkladně během vaření promíchejte. Snižte plamen a přidejte ještě mleté vlašské ořechy, mleté sušenky dle vašeho výběru a rumové aroma. Naposledy promíchejte.
Vytvořenou čokoládovou náplň naneste na část se sušenkami a důkladně ji rozetřete tak. aby všude byla rovnoměrně rozprostřená. Začněte na ni klást další vrstvu sušenek a opět je vždy přimáčkněte. Na závěr už jen přimáčkněte druhou polovinu větší sušenky s džemem a celý dezert zatižte, aby pevně držel.
Vezměte si menší misku a nalámejte do ní bílou čokoládu, přidejte tři lžíce smetany a nechejte vše rozpustit v mikrovlnné troubě. Poté důkladně promíchejte a přelijte přes sušenkový dezert. Totéž proveďte i s hořkou čokoládou a zbylými třemi lžícemi smetany. Tentokrát ovšem udělejte na vrcholu dezertu vzor, díky kterému bude výsledek vypadat o mnoho lépe. Dezert dejte chladit do lednice a máte hotovo, dobrou chuť!