Nepečené sušenkové muffiny s mascarpone a ořechy - postup přípravy
Pokud doma nemáte nic sladkého ke kávě nebo odpolednímu čaji, ale všechny honí pověstná mlsná, vykouzlete jemné potěšení během 20 minut z několika málo ingrediencí. Děti budou nadšené, ale ani dospělí rozhodně neodmítnou. Příprava je navíc tak snadná, že ji zvládnou začátečníci, ale také děti samotné!
Ingredience
Základem pro přípravu tohoto jednoduché a chuťově jemného dezertu jsou běžné sušenky. Lze použít různé druhy, jako jsou Bebe, digestives nebo bezlepkové. Sušenky nalámejte do mixéru a rozmixujte najemno. Ti, kteří nemají mixér, mohou vložit sušenky do igelitového sáčku a rozmělnit je pomocí válečku. Je to sice pracnější, ale stejně účinné. Nyní zalijte namleté sušenky rozpuštěným máslem a opět promíchejte. Připravte si větší papírové košíčky, jako na muffiny, a směsí vyplňte třetinu každého košíčku. Dobře upěchujte pomocí dna sklenice nebo lžící, aby vznikl pevný základ. Dejte na 10 minut odležet stranou do chladu. Během této doby si připravte větší mísu.
Do mísy nalijte smetanu na šlehání s vyšší tučností, přisypejte cukr (2–3 lžíce podle chuti a sladkosti sušenek). Vyšlehejte do tuha, poté přidejte mascarpone nebo smetanový sýr bez příchutě. Vyšlehejte do hutné směsi, odložte stranou. Nyní nožem nasekejte vlašské ořechy nadrobno, polovinu ořechů přidejte ke šlehačce se sýrem. Můžete dodat vanilku, dobře zamíchejte vařečkou.
Krémem naplňte košíčky až po okraj, použijte lžíci pro srovnání horní vrstvy. Dozdobte zbylými nasekanými ořechy. Dejte chladit do chladničky, hodinu před podáváním vložte do mrazáku.
Po třech hodinách chlazení vyjměte z košíčků, položte na tác a dozdobte rozpuštěnou čokoládou, můžete okamžitě podávat.