Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční pečené kuře jako z grilu

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Netradiční pečené kuře jako z grilu - postup přípravy

Pokud jste milovníky kuřecího grilovaného masa, ale sami doma gril nemáte, nemusíte kvůli tomu čekat na pozvání na nějakou zahradní party. Stačí znát tento způsob pečení, kde je v hlavní roli koření, jež zajistí, že výsledek bude chutnat jako z grilu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Do menší mísy nasypejte sůl, oregano, granulovaný česnek, cibulový prášek, chilli koření a sladkou či uzenou mletou papriku. Koření důkladně promíchejte a nachystejte si celé kuře. Důkladně jej umyjte a osušte papírovými kuchyňskými utěrkami. Pořádně jej potřete rostlinným olejem a naneste na něj koření. Rukama se jej snažte vetřít do všech jeho částí, a to i zevnitř.

2. KROK

Nyní si nachystejte plechovku vámi zvoleného piva, 120 ml z ní odlijte na později. Dejte přes ní pečící papír a vystřihněte v něm pouze dírku na místě, kde se pije. Nachystejte si kulatou zapékací mísu a formu podobnou bábovce. Pivo umístěte do mísy, přes něj natáhněte formu a na něj posaďte syrové kuře.

3. KROK

Troubu si předehřejte na 170 stupňů a nachystané kuře do ní umístěte. Pečte zhruba dvě hodiny a máte hotovo. Během tohoto procesu nezapomínejte kuře pravidelně otáčet, když už máte tu možnost. Hezky se tak propeče ze všech stran. Podávejte například s rýží nebo vařenými brambory. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů