Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí ovocné želé bonbóny

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí ovocné želé bonbóny - postup přípravy

Kupované bonbóny jsou sice super zvláště proto, že vám jen stačí zajít do obchodu, vybrat si a zaplatit je. Jenomže u těch domácích víte přesně, co do nich dáte, a vaše děti si vás zase oblíbí o něco více. Nejvíce se proto hodí na dětské oslavy.

Ingredience pro:
1 porce

Červené bonbóny

Zelené bonbóny

Žluté bonbóny

Na ozdobu

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Na přípravu červených bonbónů nalijte šťávu z granátových jablek do hrnce a přidejte i cukr se škrobem. Promíchejte metličkou a dejte na sporák. Za stálého míchání vařte pět minut do zhoustnutí a po uvaření přidejte kyselinu citronovou a máslo. Směs by se neměla lepit na dno. Vymažte si menší formu rostlinným olejem a červenou směs do ní přelijte. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do lednice.

2. KROK

Vložte pastu z rozmixovaného kiwi spolu s džusem z kiwi příchutí do hrnce. Přidejte i cukr krystal se škrobem. Stěrkou smíchejte přísady a dávejte obzvláště pozor, aby se vám nevytvořily škrobové hrudky. Přemístěte hrnec na sporák a opět vařte cca 5 minut do zhoustnutí. Po uvaření přidejte kyselinu citronovou a máslo. Opět nalijte do formy vymazané olejem a dejte na dvě hodiny do lednice.

3. KROK

Na žluté bonbony si opětovně nachystejte hrnec a nalijte do něj citronovou a pomerančovou šťávu. Přidejte cukr, škrob a pomerančovou kůru. Ingredience promíchejte do hladka. Postup je identický, jako v předchozích případech, tudíž po provaření opět přidejte kyselinu citronovou s máslem a přesuňte do formy vymazané olejem. Nechejte 2 hodiny v lednici.

4. KROK

Po vytažení želé směsi si pomažte pracovní plochu olejem a nakrájejte ji na kostičky. Nachystejte si mističku plnou cukru, kostičky v ní postupně obalte a máte hotovo. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů