Domácí ovocné želé bonbóny - postup přípravy
Kupované bonbóny jsou sice super zvláště proto, že vám jen stačí zajít do obchodu, vybrat si a zaplatit je. Jenomže u těch domácích víte přesně, co do nich dáte, a vaše děti si vás zase oblíbí o něco více. Nejvíce se proto hodí na dětské oslavy.
Červené bonbóny
Zelené bonbóny
Žluté bonbóny
Na ozdobu
Na přípravu červených bonbónů nalijte šťávu z granátových jablek do hrnce a přidejte i cukr se škrobem. Promíchejte metličkou a dejte na sporák. Za stálého míchání vařte pět minut do zhoustnutí a po uvaření přidejte kyselinu citronovou a máslo. Směs by se neměla lepit na dno. Vymažte si menší formu rostlinným olejem a červenou směs do ní přelijte. Dejte ztuhnout na dvě hodiny do lednice.
Vložte pastu z rozmixovaného kiwi spolu s džusem z kiwi příchutí do hrnce. Přidejte i cukr krystal se škrobem. Stěrkou smíchejte přísady a dávejte obzvláště pozor, aby se vám nevytvořily škrobové hrudky. Přemístěte hrnec na sporák a opět vařte cca 5 minut do zhoustnutí. Po uvaření přidejte kyselinu citronovou a máslo. Opět nalijte do formy vymazané olejem a dejte na dvě hodiny do lednice.
Na žluté bonbony si opětovně nachystejte hrnec a nalijte do něj citronovou a pomerančovou šťávu. Přidejte cukr, škrob a pomerančovou kůru. Ingredience promíchejte do hladka. Postup je identický, jako v předchozích případech, tudíž po provaření opět přidejte kyselinu citronovou s máslem a přesuňte do formy vymazané olejem. Nechejte 2 hodiny v lednici.