Sýrové tousty s česnekem a petrželkou - postup přípravy
Asi každý zná klasické tousty dělané v toustovači, které většinou svou chutí ani vzhledem zrovna dvakrát nenadchnou. Pokud ale vyzkoušíte tento recept, tak zjistíte, že i tak obyčejné jídlo, jako jsou tousty, může vypadat jako z luxusní restaurace.
Ingredience
Ještě předtím, než začnete, nechejte máslo trochu povolit při pokojové teplotě, bude se vám s ním lépe pracovat. Vložte jej do menší misky a přidejte k němu česnek, který předtím prolisujete. Individuálně přidejte špetku soli či jiného koření a také petrželku. Důkladně promíchejte.
Nachystejte si krajíce toustového chleba a vždy jednu jejich stranu namažte ochuceným máslem. Snažte se jej nanést všude rovnoměrně a pořádně jej rozmazat, aby se i trochu vsákl do chleba. Nyní máte dvě možnosti, jak tousty dodělat. První je na pánvi. Tu rozehřejte a plátek chleba na ni položte namazanou stranou směrem dolů. Umístěte na něj nakrájenou mozzarellu, dva plátky sýra a na to dejte druhý krajíc, tentokrát namazanou stranou směrem nahoru. Zakryjte pokličkou a osmažte do křupava, poté otočte a postup opakujte.
Druhý postup můžete praktikovat v troubě. Jeho výhodou je, že takto můžete připravit více toustů naráz. Na plech na pečení dejte pečící papír. Položte na něj toustový chléb namazanou stranou dolů, poté opět mozzarellu, plátky sýra a druhý krajíc namazanou stranou směrem nahoru. Nechejte péct v předehřáté troubě na 190 stupňů okolo 10 minut, v polovině času toust otočte. Poté máte hotovo, okamžitě podávejte. Dobrou chuť!