Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečený piškotový kremeš

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nepečený piškotový kremeš - postup přípravy

Není nic lepšího, než svou rodinu či blízké potěšit jen tak něčím chutným na zub. K tomuto účelu může sloužit i tento nepečený dezert, se kterým se sice zrovna dvakrát nenadřete, ale i přesto chutná dokonale.

Ingredience pro:
1 porce

Základ

Krém

Šlehačka

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Nachystejte si tác, na kterém budete dezert servírovat, a formu na něj ve tvaru obdélníku o velikosti 28 x 20 cm. V misce smíchejte mléko s likérem a v této směsi namáčejte cukrářské piškoty jeden za druhým, dokud nevytvoříte základ dezertu. Poté se můžete vrhnout na přípravu krému.

2. KROK

Do hrnce rozklepněte vejce a přidejte nejprve trochu cukru a vanilkový extrakt. Vyšlehejte metličkou, přišlehejte zbytek cukru, kukuřičnou mouku, mléko a vařte do ztuhnutí. Dle chutě přilijte ještě trochu extraktu, nalámejte bílou čokoládu a promíchejte. Vychlazený krém poté nalijte na piškoty.

3. KROK

Do větší mísy nalijte smetanu ke šlehání, vsypte moučkový cukr a vyšlehejte šlehačku. Nalijte ji na krém. Na polevu si ohřejte smetanu ke šlehání a nalámejte do ní hořkou čokoládu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Výslednou směs nalijte na vršek dezertu, zarovnejte a nechejte jej poté ztuhnout v lednici po dobu několika hodin, nejlépe však na celou noc. Poté můžete servírovat, dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů