Plněná bramboráková omeleta - postup přípravy
Není nic horšího, než se ráno probudit a zjistit, že nic nestíháte. V takovou chvíli málokdo myslí na teplou snídani, která je přitom důležitým základem dne. Je tedy dobré mít v záloze rychlý a chutný pokrm, který připravíte do 15 minut.
Ingredience
Brambory oloupejte a nastrouhejte je nahrubo. Vložte je do mísy, zalijte studenou vodou, pořádně propláchněte, sceďte a přendejte do jiné mísy. Přidejte kukuřičný škrob, důkladně promíchejte a dochuťte mletým černým pepřem. Vejce rozklepněte v samostatné misce, rozmíchejte metličkou a nalijte do brambor, směs promíchejte.
Na pánvi rozpalte rostlinný olej a polovinu směsi do ní vložte smažit. Pánev přikryjte pokličkou a z obou stran opékejte tři minuty. Poté placku vytáhněte a dejte smažit druhou polovinu směsi.
Sýr nastrouhejte nahrubo. Jakmile bude druhá placka opečená z jedné strany, obraťte ji a potřete pikantní omáčkou (nebo jakoukoliv jinou dle vašich chutí). Poté ji posypejte strouhaným sýrem a přidejte i najemno nasekanou jarní cibulku. Následně přiklopte první plackou a obracečkou vše trochu přitlačte. Zakryjte pokličkou a smažte další cca 3 minuty. Poté můžete podávat. Dobrou chuť!