Jablečné šneky se skořicí - postup přípravy
Nezáleží na tom, jestli chystáte sešlost s přáteli, oslavu či jen chcete udělat radost svým blízkým. Jablečné šneky se hodí k téměř jakékoliv příležitosti. A pokud vám zbydou nějaké navíc, poslouží i jako ideální svačinka do práce či do školy.
Těsto
Náplň
Do větší mísy nalijte mléko, přidejte cukr, sůl, droždí a vyšlehejte metličkou. Přidejte jedno celé vejce, jeden žloutek a opět zašlehejte. Dodejte máslo nakrájené na kostičky a mouku. Těsto nyní ručně zpracujte ručně do nelepivého a jednolitého bochánku. Zakryjte mísu utěrkou a nechejte vykynout 40 minut na teplém místě. Mezitím se vrhněte na přípravu náplně. Jablka oloupejte, zbavte stopek a nastrouhejte nahrubo.
Vložte je do rozehřáté pánve, zasypejte cukrem, skořicí a nechejte společně prosmažit. Po vykynutí těsto rozválejte do zhruba 1 cm tlustého obdélníku a rozložte na něj jablečnou náplň. Nakrájejte těsto na osm proužků a všechny stočte do šneka. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a šneky na ni vyskládejte. V menší mističce smíchejte bílky s mlékem a výslednou směsí šneky potřete. Vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na 20 minut. Poté můžete okamžitě podávat, dobrou chuť!