Domácí turecký med - postup přípravy
Není nad to vytvořit si lahodnou pochoutku, se kterou se ani nemusíte moc namáhat a jejíž příprava vám se vším všudy zabere jen něco málo okolo 20 minut. Stačí si pak jen počkat, než se vychladí.
Ingredience
Mandle zalijte vodou, přiveďte k varu na středním ohni a vařte tři minuty. Poté je sceďte a dejte do hlubokého talíře. Zbavte je slupky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů na cca 10 až 15 minut.
Rozklepněte vejce, oddělte bílek od žloutku a bílek vyšlehejte v samostatné míse. Cukr smíchejte s medem na pánvi a ohřívejte na slabém plamenu, dokud se obojí zcela nerozpustí do jednolité směsi.
Sundejte pánev ze sporáku a postupně do směsi stěrkou přimíchávejte vyšlehaný sníh. Opět vraťte na sporák a míchejte, dokud se vše nespojí.
Vsypejte do směsi mandle a poté ji nalijte do libovolné silikonové formy. Dejte chladit do lednice po dobu cca 12 hodin a můžete podávat.