Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené tousty na francouzský způsob

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Zapečené tousty na francouzský způsob - postup přípravy

Tyto tousty z chleba a vajec dělané na francouzský způsob se docela výrazně liší od pokrmu, který nazýváme jako „tousty“ u nás. Na kvalitě a lahodné chuti jim to ovšem vůbec neubírá, ba naopak. Jen si je sami vyzkoušejte udělat a uvidíte.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Plech potřete trochou olivového oleje. Čtyři plátky chleba rovnoměrně rozkrojte na části tak, abyste je mohli vhodně naaranžovat na plechu. Do mísy rozklepněte čtyři vejce, rozšlehejte je, dochuťte mletým pepřem, solí, medvědím česnekem (čím více, tím lépe), a nakonec do směsi přišlehejte i zakysanou smetanu. Nalijte ji na rozprostřené chleby. Nastrouhejte si sýr dle vašeho výběru, zasypejte jím rozprostřenou směs a nechejte vše zapéct v troubě předehřáté na 200 stupňů na 20 až 25 minut. Poté můžete s chutí podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů