Zapečené tousty na francouzský způsob - postup přípravy
Tyto tousty z chleba a vajec dělané na francouzský způsob se docela výrazně liší od pokrmu, který nazýváme jako „tousty“ u nás. Na kvalitě a lahodné chuti jim to ovšem vůbec neubírá, ba naopak. Jen si je sami vyzkoušejte udělat a uvidíte.
Ingredience
Plech potřete trochou olivového oleje. Čtyři plátky chleba rovnoměrně rozkrojte na části tak, abyste je mohli vhodně naaranžovat na plechu. Do mísy rozklepněte čtyři vejce, rozšlehejte je, dochuťte mletým pepřem, solí, medvědím česnekem (čím více, tím lépe), a nakonec do směsi přišlehejte i zakysanou smetanu. Nalijte ji na rozprostřené chleby. Nastrouhejte si sýr dle vašeho výběru, zasypejte jím rozprostřenou směs a nechejte vše zapéct v troubě předehřáté na 200 stupňů na 20 až 25 minut. Poté můžete s chutí podávat.