Kakaovo-medové řezy s krémem, višněmi a čokoládovou polevou - postup přípravy
Není nic lepšího, než přijít domů po náročném dni, dát si pořádný oběd a ten završit lahodným dezertem. A to třeba v podobě těchto čokoládových řezů s medem. Příprava je snadná a výhodou je také to, že nad ní nestrávíte moc času.
Těsto
Krém
Poleva
Do větší mísy vložte med, kakaový prášek, přidejte kakaový prášek, moučkový cukr, margarín nebo máslo, jedlou sodu a jedno vejce. Ve vodní lázni postupně rozmíchejte všechny suroviny metličkou do hladké pěnivé hmoty. Poté do směsi prosejte mouku, přilijte 1 až 2 lžíce mléka, ručně uhněťte těsto a rozdělte jej na 3 části. Každou rozválejte do obdélníkového tvaru o rozměrech přibližně 20×35 cm. Každý plát těsta dejte péct na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 8 až 10 minut.
Do hrnce nalijte mléko, přidejte mouku, moučkový cukr a za stálého míchání provařte do zhoustnutí. Po vychladnutí postupně šlehačem zapracujte margarín nebo máslo, kakaový prášek a rum nebo rumové aroma. Na závěr vmíchejte nakrájené višně. Na servírovací tác položte první plát těsta, naneste na něj polovinu krému, přiklopte druhým plátem, naneste druhou polovinu krému, položte poslední plát a zalijte polevou. Tu vytvoříte rozpuštěním a následným promícháním čokolády s olejem. Poté nechte dezert ztuhnout v lednici přinejmenším na hodinu a můžete servírovat, dobrou chuť!