Karamelovo-kávový krém na dorty a zákusky - postup přípravy
Ať už připravujete narozeninový dort, či jen obyčejné pohoštění ve formě dezertu, vždy můžete tyto dobroty vylepšit chutným, karamelovo-kávovým krémem. Díky němu získáte tu nejlepší sladkou tečku na závěr.
Ingredience
V hrnci zkaramelizujte 200 g cukru. Dávejte přitom pozor, aby se nepřipálil, a tím pádem nezhořkl. Hned nato k němu přilijte uvařenou kávu a přisypejte 15 g jemné instantní kávy. Promíchejte.
Ve vedlejší míse smíchejte mléko s moukou, poté směs přidejte do hrnce. Za stálého míchání vařte, dokud nezíská pudinkovou konzistenci. Navrch dejte lžíci másla, poté sejměte ze sporáku a nechte směs vychladnout. Zbylý cukr vyšlehejte s 200 gramy másla, přidejte k vychladlé směsi a na závěr vše prošlehejte do hladka.