Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rozlítané ptáčky s rýží

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rozlítané ptáčky s rýží - postup přípravy

Klasické španělské ptáčky jsou chutné, ale náročné na čas a přípravu. Zkuste jejich zjednodušenou verzi, jež se některým strávníkům zamlouvá i více než originál. Připravuje se z vepřového masa a všech přísad, které se běžně dávají do závitků, akorát v jiné podobě. O svůj osvědčený domácí recept se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vepřové maso očistěte a nakrájejte na kousky. Na sádle zpěňte cibulku, přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Podle chuti osolte, opepřete a okmínujte, podlijte trochou vody nebo vývaru a duste doměkka.

2. KROK

Když je maso měkké, zahustěte omáčku moukou s vodou nebo jíškou. Dochuťte lžící hořčice a přidejte na kousky nakrájený párek nebo špekáček, pokrájenou kyselou okurku a/nebo sterilovaný hrášek. Nechte vše společně chvilku provařit.

3. KROK

Vedle na pánvi připravte míchaná vajíčka a vsypte je do hrnce s omáčkou. Pokud chcete, zjemněte pokrm sladkou nebo zakysanou smetanou, promíchejte, provařte a podávejte s vařenou rýží nebo s knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů