Zapečené těstoviny s uzeným masem - postup přípravy
Nesmrtelná klasika domácí kuchyně. Žádná česká domácnost se bez zapečených těstovin s uzeným neobejde. Pokud jste ale začínající kuchař nebo kuchařinka a dosud jste po receptu marně pátrali, s radostí se s vámi podělíme o osvědčený recept od paní Ladislavy Šatavové. Určitě si je zamilujete stejně jako její rodina.
Ingredience
Uzené maso uvařte ve vodě doměkka. Vývar si schovejte na polévku, maso nechte vychladnout a pak nakrájejte na malé kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a v kastrůlku ji osmahněte dozlatova. K cibuli přidejte nakrájené maso, osolte, opepřete a dochuťte muškátovým květem a nechte vše společně chvíli prohřát, aby se propojily chutě koření, masa a cibule.
Těstoviny uvařte doměkka, vyklopte je do pekáče a promíchejte s restovaným masem s cibulí. Vložte pekáč do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte je asi půl hodiny. Rozšlehejte vajíčka s trochou mléka a zalijte jimi celý povrch zapečených těstovin. Vraťte je zpátky do trouby a nechte dopéct dalších 30 minut. Hotové těstoviny nakrájejte na porce a podávejte s nakládanou okurkou.