Bramborové knedlíky plněné jahodovým džemem a sypané perníkem - postup přípravy
Bramborové knedlíky nemusejí nutně doprovázet jen maso se zelím. Paní Lenka Sedláčková se s námi podělila o svůj osvědčený a oblíbený recept na kulaté knedlíky z bramborového těsta, které jsou plněné jahodovým džemem a posypané strouhaným perníkem. Jsou velmi snadné na přípravu, jídlo je rychle hotové a téměř bezpracné.
Ingredience
Brambory uvařte ve slupce téměř doměkka. Následně je oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Přidejte krupičku a hrubou mouku a také vajíčka. Vypracujte hladké a soudržné těsto.
Z těsta odebírejte kousky o velikosti dlaně, zformujte z nich placku, doprostřed položte lžičku jahodového džemu a těsto uzavřete do balíčku. V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli a vhoďte do ní hotové knedlíky, které vařte 10 minut.
Hotové knedlíky podávejte přelité rozpuštěným máslem a posypané strouhaným perníkem.