Nepečený sladký salám s čokoládou a mandlemi - postup přípravy
Tento elegantní dezert vytvoříte během chviličky a můžete si na něm společně s blízkými pochutnat ve velkém. Působí originálně i jako dar a na jeho výrobě není nic složitého. Na pomoc si klidně můžete přizvat i děti či vnoučata.
Ingredience
Vhoďte mandle do vroucí vody a nechejte je provařit na tři minuty. Poté je sceďte a dejte do misky. Jakmile lehce vychladnou, oloupejte je. Následně oloupané mandle dejte do rozehřáté pánve a krátce je opražte. Do hrnce nalijte kondenzované mléko, přidejte nalámanou čokoládu (lze ji nahradit 3 lžícemi kakaa) a dejte hrnec na sporák.
Během ohřívání směs neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté za stálého míchání směs vařte do zhoustnutí. Jakmile zhoustne, přidejte k ní máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Následně přidejte mandle a sporák vypněte. Hotovou a zatuhlou směs přeneste na pečicí papír. Vytvořte z ní váleček (viz video), zabalte ho do pečicího papíru a dotvarujte k dokonalosti. Salám nechejte zatuhnout v lednici a můžete ho podávat, dobrou chuť