Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové nudličky na zelenině

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vepřové nudličky na zelenině - postup přípravy

Jestliže pátráte, co rychlého si uvařit, pokud jste doma právě sami, anebo zrovna nemáte chuť dlouho pobývat u sporáku, zkuste vepřové nudličky na zelenině podle receptu paní Ilony Šimůnkové. Příprava je neuvěřitelně rychlá a potřebujete jen pár surovin.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Rýži nechte uvařit v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájejte vepřové maso na tenké a dlouhé nudličky, v míse je posypejte solí, pepřem, sladkou paprikou a koření na Čínu. Přísady dobře promíchejte. Očistěte cibuli, nasekejte ji najemno, rajče nakrájejte na kostičky a obojí přidejte do mísy s masem. Zakápněte jej sójovou omáčkou a posypejte bramborovým škrobem, velmi dobře promíchejte a nechte maso chvíli odležet.

2. KROK

Na plotně rozehřejte hlubokou pánev s trochou rostlinného oleje a zprudka opečte odleželé maso dozlatova. Přidejte hrášek a kukuřici, obsah pánve dochuťte a ještě chvíli všechno společně opékejte. Hotové maso servírujte s kopečkem rýže a posypané trochou čerstvě nasekaných bylinek.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů