Roštěná na česneku s rýží - postup přípravy
Chutný domácí oběd z hovězího masa a oblíbenou tmavou omáčkou zvládne i začátečník a pochutná si na něm úplně každý. Osvědčený recept s námi sdílela paní Ilona Šimůnková.
Ingredience
V hrnci rozehřejte trochu rostlinného oleje. Cibuli očistěte a nakrájejte na menší kostičky. Vhoďte je do horkého oleje a osmažte je dohněda.
Maso nakrájejte na plátky, zlehka je naklepejte a po obou stranách podle chuti osolte a hojně opepřete. Vhoďte maso do hrnce k osmažené cibulce a nechte ho zprudka zatáhnout po obou stranách, podlijte ho trochou vody a pod pokličkou jej duste doměkka. Nakonec přidejte jemně utřený či prolisovaný česnek, ještě chvilku povařte a odstavte ze sporáku.
Roštěnou s omáčkou podávejte s uvařenou rýží a posypanou jemně nakrájenou natí jarní cibulky.