Zapečené brambory s kuřecím masem, smetanou a sýrem - postup přípravy
Toto je ideální pokrm v momentě, kdy se chcete dobře najíst, ale zároveň potřebujete ušetřit trochu času. Veškeré suroviny navrstvíte do pekáče, dáte do trouby a můžete se mezitím věnovat něčemu podstatnějšímu.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Dno pekáče či formy vymažte rostlinným olejem a dejte do něj plátky brambor. Dochuťte je solí, mletým černým pepřem a důkladně je promíchejte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte v ní brambory po dobu 25 minut.
Mezitím se vrhněte na přípravu masa. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kostičky a rozpalte na pánvi trochu rostlinného oleje. Maso na ní orestujte dozlatova a dochuťte jej solí a mletým černým pepřem. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky a sýr nastrouhejte nahrubo. Zakysanou smetanu dejte do misky a smíchejte ji s trochou vody a solí, důkladně ji promíchejte.
Brambory vytáhněte z trouby a dejte na ně orestované maso, cibuli a vše zalijte směsí ze zakysané smetany. Formu dejte zpět do trouby a pečte dalších 15 minut. Poté už jen pokrm zasypejte strouhaným sýrem a dejte ho do trouby dopéct, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví. Ihned podávejte, dobrou chuť!