Smažené bramborové karbanátky se sýrem - postup přípravy
Nemusíte být vegetariánem, abyste se (zvláště při dnešních cenách) rozhodli trochu omezit maso ve vašem jídelníčku. Tyto karbanátky jsou tak lahodné, že si absence masa ani nevšimnete.
Ingredience
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Dejte je uvařit do měkka tak, jak jste zvyklí. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, sýr nastrouhejte nahrubo. Rozpalte na pánvi rostlinný olej a osmažte na něm cibulku, dokud nezesklovatí. Petrželku nasekejte nadrobno a uvařené vychladlé brambory nastrouhejte nahrubo. Dejte je do mísy, osolte je, opepřete a přidejte k nim petrželku.
K cibulce přihoďte do pánve lžíci másla. Následně do ní dejte i sýr a ztište plamen na minimum, za stálého míchání rozpusťte máslo se sýrem. Sýrovou směs s cibulí přidejte k bramborám s petrželkou a vše promíchejte lžicí. Nakonec do směsi přimíchejte hladkou mouku. Vytvarujte z těsta karbanátky a nachystejte si suroviny na obalení.
Připravte si dvě misky. Do jedné rozklepněte a rozšlehejte dvě vejce a do druhé nasypejte strouhanku. Každý karbanátek obalte ve vejcích, poté ve strouhance a dejte je smažit na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Hotové je pokládejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, díky čemuž se vsákne jejich přebytečná mastnota. Poté je můžete ihned podávat, dobrou chuť!