Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřový guláš s těstovinou

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Vepřový guláš s těstovinou - postup přípravy

Nejlepší domácí vepřový gulášek připravíte jen s tajnou přísadou podle léty prověřeného domácího receptu paní Ilony Šimůnkové. Stačí přidat mimo obvyklé koření ještě bobkový list a nové koření a uvidíte, že najednou získá úplně nový rozměr chuti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Maso nakrájejte na středně velké kostky, oloupejte cibuli a nakrájejte ji nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu sádla nebo rostlinného oleje a osmahněte cibulku dozlatova. Přidejte maso a nechte ho zatáhnout. Podle chuti osolte a opepřete, přidejte sladkou papriku, gulášové koření, krájenou papriku a rajský protlak. Do čajového sítka vložte bobkový list, dvě kuličky nového koření a pár kuliček černého pepře a vložte je do omáčky a vše společně chvilku vařte.

2. KROK

Směs podlijte trochou vody, promíchejte a duste, dokud není maso měkké. Nakonec přidejte trochu hladké mouky na zahuštění, chvilku provařte a přidejte majoránku. Promíchejte a odstavte ze sporáku. Těstoviny uvařte al dente a servírujte spolu s gulášem a posypané nasekanou jarní cibulkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů