Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kovbojské fazole s klobásou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Kovbojské fazole s klobásou - postup přípravy

Kam by kovbojové v Texasu bez fazolí přišli! Pokud máte také kovbojské chutě, připravte si fazole s klobásou podle receptu od paní Ilony Šimůnkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cibuli očistěte, nakrájejte ji na menší kostičky a zpěňte ji na másle. Přidejte klobásu pokrájenou na kolečka a opečte ji dozlatova. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte sladkou papriku, bobkový list a nové koření, jednu lžíci rajčatového protlaku a slité červené fazole. Vše promíchejte, podlijte uzeným vývarem a duste pod pokličkou doměkka.

2. KROK

Papriku pokrájejte na proužky a přidejte je do podušených fazolí s klobásou. Nakonec k nim přidejte dvě lžíce sterilované kukuřice, vše nechte ještě chvilku společně provařit a odstavte ze sporáku. Podle chuti případně ještě dosolte a dopepřete, pokud chcete, přidejte trochu chilli a podávejte s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů