Kuřecí karbanátky plněné žampiony - postup přípravy
Kombinace žampionů a kuřecího masa může být neobyčejně lahodná. K vytvoření správného karbanátku lze využít trik v podobě šálku a vše nakonec zapéci v troubě.
Na maso
Na náplň
Kuřecí prsa rozřízněte na tenké plátky. Každý z nich přikryjte fólií a paličkou na maso je rozklepejte opravdu natenko. Takto rozklepaný plátek rovnoměrně rozprostřete do šálku. Velikost zvolte tak, aby vám okraje masa z šálku přečnívaly.
Rozkrájejte najemno cibuli a dejte ji smažit dozlatova na troše oleje na pánev. Poté k cibuli přidejte sůl a pepř a nakonec na malé kousky nakrájené žampiony. Směs duste tak dlouho, dokud se neodpaří voda. Poté jí zhruba do poloviny naplňte šálek vyložený rozklepaným kuřecím plátkem. Vše zabalte přečnívajícími okraji a šálek pak obraťte na plech vystlaný pečícím papírem tak, aby spoje ležely na papíře a směs nevypadla.
Až takto na plech umístíte všechny karbanátky, potřete je majonézou. Na vrch dejte malou hrst strouhaného tvrdého sýru. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte 25 minut. Poté můžete servírovat.