Pizza šneky z kynutého těsta - postup přípravy
Tyto šneky plněné šunkou a sýrem si i vy můžete jednoduše připravit doma z vlastního těsta. Oproti těm z listového jsou chuťově mnohonásobně lepší, a jakmile je naservírujete na stůl, tak nezbyde ani kousek.
Těsto
Náplň
Na potření
Nalijte plnotučné mléko do větší mísy a přisypejte k němu sušené droždí s cukrem. Promíchejte směs metličkou, zakryjte mísu utěrkou a nechejte vzejít kvásek. Po 10 minutách směs přelijte do větší mísy s hladkou moukou a dejte do ní i rozklepnuté vejce a sůl. Těsto ručně prohněťte, dokud vám nevznikne jednolitý bochánek.
Zakryjte mísu utěrkou a nechejte těsto kynout hodinu. Poté ho dejte na pomoučněnou plochu a rozválejte ho. Jarní cibulku nasekejte nadrobno a smíchejte ji s rozpuštěným máslem. Přidejte k máslu nastrouhaný parmazán a tři prolisované stroužky česneku. Směs důkladně promíchejte a naneste ji na těsto, něco si odložte i na později. Poté dejte na těsto šunku, plátky sýru a zatočte těsto.
Odřízněte z něj nehezké okraje a zbytek nakrájejte na šneky. Nachystejte si formu (20×20 cm) a šneky do ní vyskládejte. Přikryjte je na 15 minut utěrkou a nechejte je vykynout. Poté je potřete zbytkem směsi, kterou jste si odložili, a dejte je do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte šneky 40 minut a poté máte hotovo, můžete je podávat. Dobrou chuť!