Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč z listového těsta à la pizza

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Slaný koláč z listového těsta à la pizza - postup přípravy

Někdy k perfektnímu výsledku stačí jen dobrý nápad a trocha fantazie. Vyzkoušejte třeba bleskovou domácí pizzu na plech s korpusem z listového těsta podle receptu od paní Venduly Kainové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Listové těsto rozválejte do velikosti plechu na pečení. Umístěte ho na plech pokrytý pečicím papírem a troubu nechte rozehřát na teplotu 200 °C.

2. KROK

Mezitím nakrájejte mozzarellu na tenké plátky, totéž udělejte také s rajčaty, paprikou, červenou cibulí i česnekem.

3. KROK

Na těsto vyrovnejte plátky slaniny, na ně mozzarellu a na sýrovou vrstvu rozmístěte podle fantazie plátky rajčat a česneku a kroužky cibule a papriky. Vše posypejte libovolným kořením dle chuti a vložte do trouby zapéct zhruba na 10 až 15 minut. Hotovou pizzu rozkrájejte na porce a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů