Slaný koláč z listového těsta à la pizza - postup přípravy
Někdy k perfektnímu výsledku stačí jen dobrý nápad a trocha fantazie. Vyzkoušejte třeba bleskovou domácí pizzu na plech s korpusem z listového těsta podle receptu od paní Venduly Kainové.
Ingredience
Listové těsto rozválejte do velikosti plechu na pečení. Umístěte ho na plech pokrytý pečicím papírem a troubu nechte rozehřát na teplotu 200 °C.
Mezitím nakrájejte mozzarellu na tenké plátky, totéž udělejte také s rajčaty, paprikou, červenou cibulí i česnekem.
Na těsto vyrovnejte plátky slaniny, na ně mozzarellu a na sýrovou vrstvu rozmístěte podle fantazie plátky rajčat a česneku a kroužky cibule a papriky. Vše posypejte libovolným kořením dle chuti a vložte do trouby zapéct zhruba na 10 až 15 minut. Hotovou pizzu rozkrájejte na porce a podávejte.