Zelný salát se šunkou a okurkou - postup přípravy
V letních měsících je občas těžké zvolit takový pokrm, který by vám chutnal a zároveň nebyl moc těžký na žaludek. Horká jídla a omáčky vás navíc v tomto období příliš neosvěží na rozdíl od takového zelného salátu se šunkou a okurkou.
Ingredience
Zelí nakrájejte na co nejtenčí nudličky a dejte ho do mísy, ve které budete tvořit salát. Z okurek odřízněte okraje a poté je rozkrojte na poloviny, následně je nakrájejte na menší kousky a přidejte je k zelí. Šunku nakrájejte na menší kostičky a přidejte ji ke zbylým surovinám do mísy. Následně do salátu dodejte i scezenou kukuřici z konzervy.
Jarní cibulku opláchněte a nasekejte ji nadrobno, dodejte ji do salátu. Poté do něj už přidejte jen majonézu, citronovou šťávu, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promíchejte. Pokud chcete, můžete salát před podáváním ještě na ozdobu zasypat čerstvou jarní cibulkou. Dobrou chuť!