Řezy se zakysanou smetanou a pudingem - postup přípravy
Nyní máte jedinečnou možnost si udělat lepší odpoledne spolu s těmito chutnými řezy se zakysanou smetanou, pudinkem a kakaem navrch. Tento úžasný recept nám poskytla paní Nicole Soukopová.
Těsto
Pudink
Dále
Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní všechna vejce. Přisypejte k nim cukr a společně obojí vyšlehejte. Přilijte do mísy rostlinný olej s plnotučným mlékem a pokračujte ve šlehání. Polohrubou mouku smíchejte zvlášť s práškem do pečiva a obojí prosejte do mísy s těstem. Po prošlehání nakonec rozdělte těsto na dvě poloviny, do jedné přidejte i kakaový prášek.
Formu na pečení vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte do ní světlou polovinu těsta. Tmavou polovinu nalijte „cik cak“ na tu první. Do hrnce nalijte plnotučné mléko, přidejte do něj pudinkový prášek, cukr dle chuti a pudink uvařte dle návodu. Hotový jej poté opět nalijte stejným způsobem na těsto.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a dejte do ní těsto péct na 30 minut. Po dopečení těsto vytáhněte a nechejte ho vychladnout. Zakysanou smetanu smíchejte s cukrem a naneste ji na hotové těsto. Nakonec dezert dle chuti ozdobte kakaovým práškem a dejte zatuhnout do lednice. Následně ho můžete podávat, dobrou chuť!