Mrkvová buchta s jablky - postup přípravy
Asi každý slyšel o mrkvovém dortu, ale málokdo ví, že se dá jednodušší cestou udělat i mrkvová buchta, která je na přípravu několikrát rychlejší a téměř ihned ji máte na talíři. Spolu s jablky tvoří neodolatelnou pochoutku.
Ingredience
Dále
Mrkve oloupejte a odkrojte z nich okraje, poté je nakrájejte na tenké plátky a dejte je do větší mísy. Rozklepněte k nim všechna vejce, přilijte rostlinný olej a začněte vše mixovat ponorným mixérem. Nepřestávejte, dokud nevytvoříte hladké pyré. Přisypejte do směsi cukr krystal a rozmíchejte vše metličkou dohladka.
Poté do směsi přisypejte hladkou mouku s práškem do pečiva a opět vše šlehejte metličkou do hladka. Formu na pečení vymažte máslem a těsto do ní nalijte. Zarovnejte ho stěrkou, naskládejte do něj nakrájené kousky jablek a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Nechejte buchtu péct cca 30 minut a poté ji můžete podávat zasypanou moučkovým cukrem, dobrou chuť!