Cuketová nádivka s uzeninou a sýrem - postup přípravy
Všichni milovníci cukety by měli mít tento recept od paní Jany Vaškové v zásobě a ve stálé pohotovosti. Je totiž neskutečně chutný a přitom snadný a rychlý na přípravu.
Ingredience
Cuketu nastrouhejte nahrubo, osolte ji a nechte v míse stát asi 10 až 15 minut, dokud nepustí vodu. Tu pak z cukety dobře vymačkejte v rukou nebo v čisté utěrce. K cuketě prolisujte 5 stroužků česneku, vyklepněte 3 vajíčka a přisypejte nahrubo strouhaný salám a sýr. Přilijte rostlinný olej, vše podle chuti osolte a opepřete, přidejte nasekanou petrželku a sušenou majoránku a přísady dobře promíchejte.
V jiné misce promíchejte hrubou mouku s práškem do pečiva a tuto směs pak vmíchejte do ingrediencí v míse tak, abyste získali soudržnou hmotu. Těsto vyklopte do zapékací misky, urovnejte ho do roviny, vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte dozlatova asi 30 minut. Hotovou nádivku nechte trochu zchladnout, naporcujte a podávejte buďto ihned čerstvou, anebo i studenou jako chutnou svačinu.