Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové plátky na hříbkách

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Vepřové plátky na hříbkách - postup přípravy

Hříbek je králem všech hub, to může potvrdit každý, kdo je ochutnal. Pokud se vám zadařil v lese pořádný úlovek, připravte si lahodné vepřové plátky na hříbkách podle receptu od paní Venduly Kainové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

V hrnci rozehřejte sádlo nebo rostlinný olej. Přihoďte na něj dvě cibule nakrájené najemno a nechte je opéct dozlatova. Mezitím si připravte vepřové maso, které nakrájejte na plátky. Očistěte také houby a rovněž je nakrájejte na malé kousky.

2. KROK

Když je cibule zlatavá, přihoďte k ní maso a nechte ho po obou stranách zatáhnout. Posypejte solí, pepřem a kmínem a přidejte houby. Vše promíchejte, nechte chvilku společně zasmahnout a podlijte trochou hovězího vývaru nebo vodou s rozpuštěným hovězím bujónem. Přiklopte pokličkou a duste maso doměkka.

3. KROK

Když je maso měkké, zahustěte omáčku trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě, podle chuti přisolte nebo opepřete a nechte ještě chvíli provařit. Vepřové plátky na hříbkách podávejte s kopečkem vařené rýže, případně s houskovým knedlíkem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů