Vepřové plátky na hříbkách - postup přípravy
Hříbek je králem všech hub, to může potvrdit každý, kdo je ochutnal. Pokud se vám zadařil v lese pořádný úlovek, připravte si lahodné vepřové plátky na hříbkách podle receptu od paní Venduly Kainové.
Ingredience
V hrnci rozehřejte sádlo nebo rostlinný olej. Přihoďte na něj dvě cibule nakrájené najemno a nechte je opéct dozlatova. Mezitím si připravte vepřové maso, které nakrájejte na plátky. Očistěte také houby a rovněž je nakrájejte na malé kousky.
Když je cibule zlatavá, přihoďte k ní maso a nechte ho po obou stranách zatáhnout. Posypejte solí, pepřem a kmínem a přidejte houby. Vše promíchejte, nechte chvilku společně zasmahnout a podlijte trochou hovězího vývaru nebo vodou s rozpuštěným hovězím bujónem. Přiklopte pokličkou a duste maso doměkka.
Když je maso měkké, zahustěte omáčku trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě, podle chuti přisolte nebo opepřete a nechte ještě chvíli provařit. Vepřové plátky na hříbkách podávejte s kopečkem vařené rýže, případně s houskovým knedlíkem.