Kokosové Raffaello řezy - postup přípravy
Raffaello je sladkost, kterou díky její kokosové vyvážené chuti pohrdne málokterý člověk, a rozhodně se není čemu divit. Není ovšem jednou z nejlevnějších, na rozdíl od těchto chutných řezů podle receptu paní Jitky Zeiselové, které si jednoduše upečete v pohodlí domova.
Těsto
Posyp
Na polití
Do větší mísy rozklepněte vejce a nasypejte k nim obyčejný a vanilkový cukr. Důkladně je vyšlehejte metličkou a poté do nich postupně zašlehávejte rostlinný olej a plnotučné mléko. Polohrubou mouku smíchejte s práškem do pečiva a tuto sypkou směs zapracujte do těsta. Následně ho rozdělte na dvě poloviny a do jedné z nich vmíchejte kakaový prášek.
Nalijte těsto do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. V misce zvlášť smíchejte cukr moučku se strouhaným kokosem a těsto jím zasypejte. Dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte řezy cca 25 minut. Jakmile je dopečete, tak je ještě horké polijte smetanou ke šlehání. Poté už jen vyčkejte do druhého dne, než se odleží, a můžete je podávat. Dobrou chuť!