Zapečená rajčata s hermelínem - postup přípravy
Zapečená rajčata s hermelínem vám poslouží jako dokonalý předkrm či lehký oběd, zároveň si ani návštěvy nebudou stěžovat, když je jimi pohostíte. Na přípravu nejsou vůbec nijak náročná; recept na ně nám poskytla paní Diana Berkyová.
Ingredience
Rajčata důkladně opláchněte, osušte je a poté je podélně přepulte. Následně z nich jemně vyberte dužinu. Hermelín spolu se šunkou i sýrem nastrouhejte a dejte vše do mísy, poté suroviny promíchejte. Svazek jarní cibulky opláchněte, nakrájejte ji na kolečka a přidejte ji do směsi ze sýrů a šunky. Po finálním promíchání naplňte směsí přepůlená rajčata.
Shora je ještě dochuťte solí, mletým černým pepřem a zakápněte je olivovým olejem. Zapékací mísu vymažte a naplněná rajčata do ní vyskládejte. Dejte mísu do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte rajčata po dobu 15 až 20 minut. Jakmile budete mít hotovo, tak je můžete ještě dozdobit čerstvou jarní cibulkou. Dobrou chuť!