Rybí filé ve vajíčku - postup přípravy
Zejména v letních vedrech, kdy člověk nemá nejmenší chuť dlouze postávat u rozžhaveného sporáku, přijde vhod jednoduchý a rychlý recept na vydatnou dobrotu. Takové je i rybí filé s vejci, podle 40 let starého receptu, jenž paní Hana Petrášová získala od své staré tety kuchařky.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na poloviny či čtvrtiny a ty rozkrájejte na nudličky. Rybí filé po obou stranách osolte, opepřete a posypejte kmínem. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte na něj cibuli a na ni vyrovnejte ochucené filety.
Nechte vše opékat, dokud se cibulka nezpění a filé není krásně propečené. Vedle v misce rozšlehejte tři vajíčka s trochou mléka, přidejte špetku soli, čerstvě mletý černý pepř a špetku kmínu. Libeček oberte od tuhých stonků a lístky nasekejte na jemné kousky. Vejcem zalijte filé v pánvi, posypejte libečkem a nechte chvíli opékat, dokud se vejce nezačne oddělovat od pánve. Poté placku otočte na druhou stranu, nechte ještě chvilku opéct a odstavte ze sporáku.
Rybí filé s vejci podávejte nejlépe s vařeným bramborem či bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.