Bramborové bomby se šunkou a sýrem - postup přípravy
Obyčejné hranolky jsou nudné. Vyzkoušejte fritované bramborové bomby plněné sýrem a šunkou nebo čímkoliv, co máte rádi.
Ingredience
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Oloupejte je a rozdrťte či nastrouhejte najemno. Cuketu omyjte a osušte, odkrojte z ní špičky a nastrouhejte ji najemno do mísy s bramborami. Přisypejte hladkou mouku, strouhaný parmazán, prášek do pečiva a podle chuti sůl a pepř. Nakonec přisypejte jemně nasekanou petrželku a vše důkladně promíchejte, abyste získali homogenní a nelepivé těsto.
Bramborové těsto vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu, vyválejte jej na placku asi 5 mm silnou a vykrájejte z ní kolečka. Připravte si sýr galbanino nakrájený na tenké plátky a plátky dušené šunky rozdělené na menší kousky. Na každé kolečko bramborového těsta položte plátek sýra a kousek šunky a překryjte je druhým kolečkem. Okraje pak důkladně zamačkejte, aby se balíček neotvíral.
Na sporáku rozehřejte pánev s vyšší vrstvou rostlinného oleje. Když je opravdu dobře zahřátý (zkuste do něj vnořit párátko, když se kolem něj začnou tvořit bublinky, je olej připraven), vložte do něj připravené bramborové taštičky, které smažte po obou stranách dozlatova. Během smažení by měly být úplně ponořené. Můžete použít i fritézu.
Pokud se chcete vyhnout smažení, jednoduše je upečte v troubě při 200 °C asi 15 minut.
Po dosmažení nechte bramborové bomby okapat na vrstvě papírových ubrousků a ještě čerstvé podávejte jako chutnou svačinu nebo občerstvení na party.