Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová pomazánka se sýrem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Cuketová pomazánka se sýrem - postup přípravy

Cukety jsou skvělé nejen jako součást teplých pokrmů, ale můžete z nich připravit i lahodné pomazánky na pečivo. Stačí vám jen pár přísad a 20 minut času a originální pohoštění je hotové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukety omyjte a osušte, odkrojte část se stopkou a odstraňte případné kazy na slupce. Očištěnou cuketu rozkrájejte na kostky. Oloupejte cibuli a nakrájejte je na půlkolečka. Mrkev nastrouhejte nahrubo.

2. KROK

Cibuli vsypte do hluboké pánve s trochu rostlinného oleje a nechte ji zesklovatět. Poté přidejte mrkev, chvilku společně opékejte a poté přisypejte krájenou cuketu. Posypejte zeleninu zarovnanou lžičkou soli, půl lžičkou pepře a trochou chilli, promíchejte a vše pod pokličkou 5 minut poduste. Úplně nakonec přidejte dva prolisované stroužky česneku, nechte vše ještě chvilku prohřát a odstavte ze sporáku.

3. KROK

Opečenou zeleninu vyklopte do čisté misky a nechte ji úplně vychladnout. Mezitím nakrájejte najemno kopr nebo jiné bylinky, které máte rádi. Přidejte je spolu s taveným sýrem se smetanovou příchutí (případně použijte mascarpone) do mísy se zeleninou a všechny ingredience důkladně promixujte tyčovým mixérem do takové konzistence, které dáváte přednost. Může být zcela hladká, anebo můžete nechat větší kousky. To je zcela na vás.

4. KROK

Hotovou pomazánku uložte v lednici a podávejte s vaším oblíbeným druhem chleba. Nejlépe chutná na opečené topince.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů