Okurková pomazánka s koprem a smetanovým sýrem - postup přípravy
Ty jednoduché recepty často bývají nejchutnější. Stejně je tomu i s touto lahodnou smetanovou pomazánkou s čerstvou okurkou a koprem.
Ingredience
Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a opečte je na suché pánvi po obou stranách dokřupava. Neměla by příliš zezlátnout, jen tak, aby byla křupavá, ale nikoliv tvrdá. Po dopečení vyskládejte pečivo na mřížku a nechte jej vychladnout.
Okurku oloupejte a nakrájejte ji na velmi jemné kostičky. Kopr opláchněte pod tekoucí vodou, osušte ho a nakrájejte najemno. Přidejte kopr do misky k okurkám, dochuťte je solí a granulovaným česnekem a vše důkladně promíchejte.
Do zeleninové směsi vyklopte smetanový sýr a všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi. Pomazánkou potřete opečené bagetové tousty a ihned podávejte.
Videopostup krok za krokem