Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Okurková pomazánka s koprem a smetanovým sýrem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Okurková pomazánka s koprem a smetanovým sýrem - postup přípravy

Ty jednoduché recepty často bývají nejchutnější. Stejně je tomu i s touto lahodnou smetanovou pomazánkou s čerstvou okurkou a koprem.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bagetu nakrájejte na šikmé plátky a opečte je na suché pánvi po obou stranách dokřupava. Neměla by příliš zezlátnout, jen tak, aby byla křupavá, ale nikoliv tvrdá. Po dopečení vyskládejte pečivo na mřížku a nechte jej vychladnout.

2. KROK

Okurku oloupejte a nakrájejte ji na velmi jemné kostičky. Kopr opláchněte pod tekoucí vodou, osušte ho a nakrájejte najemno. Přidejte kopr do misky k okurkám, dochuťte je solí a granulovaným česnekem a vše důkladně promíchejte.

3. KROK

Do zeleninové směsi vyklopte smetanový sýr a všechny ingredience promíchejte do homogenní směsi. Pomazánkou potřete opečené bagetové tousty a ihned podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů