Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Těstoviny s bešamelovou omáčkou a zeleninou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Těstoviny s bešamelovou omáčkou a zeleninou - postup přípravy

Těstoviny v bešamelové omáčce ještě nikdy nebyly tak snadné. Vyzkoušejte tento recept s restovanou zeleninou a budete příjemně překvapeni.

Ingredience pro:
1 porce

Na těstoviny

Na bešamelovou omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do hrnce či pánve nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte do ní nejprve lžíci oleje a poté lžičku soli. Když se obojí rozpustí, vsypte také těstoviny. Když voda začne znovu vřít, počítejte 7 minut varu a těstoviny z vody vylovte děrovanou lžící do studené misky.

2. KROK

V pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a přidejte do něj nahrubo nasekaný česnek. Smažte ho, dokud nezačne vonět, a přidejte k němu jemně nasekanou mrkev, papriku a vařenou či konzervovanou kukuřici. Vše společně chvilku restujte a vylovte ven z pánve na talíř.

3. KROK

V pánvi nyní rozehřejte kousek másla a orestujte na něm dvě lžíce hladké mouky do mírně zlatavé barvy. Přilijte jeden hrnek mléka a dobře rozmíchejte, aby se v něm mouka rozpustila. Směs přiveďte k varu a podle potřeby bešamel nařeďte ještě půl hrnkem mléka. Do směsi přihoďte chilli vločky a mletý černý pepř a přiveďte omáčku k varu. Poté do ní vraťte restovanou zeleninu a nakonec vsypte uvařené těstoviny. Vše velmi dobře promíchejte, chvíli zahřívejte, aby se těstoviny znovu prohřály, a ihned podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů