Křupavý zelný salát s okurkou - postup přípravy
Jednoduchý zelný salát se hodí k jakémukoliv masitému jídlu, ale i jen tak na chuť, když cítíte potřebu sníst něco zdravého a lehkého. Syrové hlávkové zelí je totiž jedním z nejzdravějších druhů zeleniny.
Ingredience
Hlávku zelí zbavte svrchních listů, které bývají tuhé a navíc se v nich koncentrují škodliviny z vody a půdy. Vnitřní světlé listy nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky a vhoďte je do hluboké mísy.
Salátovou okurku omyjte, zbavte ji obou konců, rozkrojte ji napůl a nakrájejte ji na půlkulaté plátky, které přihoďte do mísy k zelí. Jarní cibulky nakrájejte na drobné kroužky a smíchejte je se zelím a okurkami. Kopr nasekejte najemno a přidejte ho do salátové mísy.
Na zeleninu nastříkejte šťávu z jednoho citrónu, podle chuti osolte a důkladně rukama promíchejte a zelí trochu promněte, aby zjemnilo svou strukturu. Hotový salát můžete ihned podávat.
Videopostup krok za krokem