Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové trojúhelníky s mozzarellou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborové trojúhelníky s mozzarellou - postup přípravy

Pokud máte doma pár brambor a přemýšlíte, co levného a jednoduchého přichystat k večeři, můžete z nich udělat jednoduché bramborové trojúhelníky. Ty jsou plněné mozzarellou, stejnou službu však udělá i eidam nebo gouda, případně můžete přidat i kousek šunky či jiného salámu dle libosti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Uvařte brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a rozkrájejte na menší kusy. Dejte je spolu s trochou soli do mísy a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory. Poté k nim přidejte vejce, najemno nasekanou petrželku a vše opepřete. Nakonec přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva a zpracujte do hladkého těsta. Vyndejte těsto z mísy, její dno poprašte moukou, vraťte těsto do mísy, zakryjte ho fólií a dejte na 20 minut do lednice.

2. KROK

Mezitím si mozzarellu rozdělte na 8 dílů. Poprašte vál moukou, vyklopte na něj těsto a to v mouce jakoby obalte. Pak ho rozdělte na 4 kusy. Z každého uválejte kulatou placku a tu rozdělte napůl. Pak na každou půlku na jednu stranu dejte kus sýru. Přeložte těsto, aby vznikl jakýsi trojúhelník. Okraje těsta spojte prsty a nakonec přitlačte z obou stran vidličkou.

3. KROK

Na pánev dejte olej a rozpalte ho. Poté na něm osmažte bramborové trojúhelníky z obou stran dozlatova na mírném plameni. Následně je servírujte buď samotné, nebo s dipem či s čerstvou zeleninou.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů