Bramborové trojúhelníky s mozzarellou - postup přípravy
Pokud máte doma pár brambor a přemýšlíte, co levného a jednoduchého přichystat k večeři, můžete z nich udělat jednoduché bramborové trojúhelníky. Ty jsou plněné mozzarellou, stejnou službu však udělá i eidam nebo gouda, případně můžete přidat i kousek šunky či jiného salámu dle libosti.
Ingredience
Uvařte brambory ve slupce a po vychladnutí je oloupejte a rozkrájejte na menší kusy. Dejte je spolu s trochou soli do mísy a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory. Poté k nim přidejte vejce, najemno nasekanou petrželku a vše opepřete. Nakonec přidejte hladkou mouku a prášek do pečiva a zpracujte do hladkého těsta. Vyndejte těsto z mísy, její dno poprašte moukou, vraťte těsto do mísy, zakryjte ho fólií a dejte na 20 minut do lednice.
Mezitím si mozzarellu rozdělte na 8 dílů. Poprašte vál moukou, vyklopte na něj těsto a to v mouce jakoby obalte. Pak ho rozdělte na 4 kusy. Z každého uválejte kulatou placku a tu rozdělte napůl. Pak na každou půlku na jednu stranu dejte kus sýru. Přeložte těsto, aby vznikl jakýsi trojúhelník. Okraje těsta spojte prsty a nakonec přitlačte z obou stran vidličkou.
Na pánev dejte olej a rozpalte ho. Poté na něm osmažte bramborové trojúhelníky z obou stran dozlatova na mírném plameni. Následně je servírujte buď samotné, nebo s dipem či s čerstvou zeleninou.