Perníčky, které jsou hned měkké - postup přípravy
Taky jste rozmrzelí, když musíte čekat, až se cukroví proleží a změkne? Tyto perníčky podle receptu od paní Romany Važanské jsou měkké hned a bez čekání, navíc jsou neuvěřitelně snadné.
Ingredience
Hladkou mouku smíchejte s tou mandlovou, přidejte moučkový cukr, kakao, prášek do perníku a perníkové koření a všechny suché přísady důkladně promíchejte. K této směsi přidejte med, pokrájené máslo a tři vajíčka a vypracujte hladké a soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte jej v lednici nejlépe do druhého dne odpočinout.
Na druhý den vyválejte z těsta placku a formičkami z ní vykrajujte různé tvary, které se vám líbí. Ty pak vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte je v závislosti na vlastnostech vaší trouby při teplotě v rozmezí 150 až 170 °C po dobu kolem 5 až 7 minut.
Vaječný bílek promíchejte s trochou vody do jednotné směsi. Když se perníčky dopečou, ještě horké je touto směsí potřete, aby se krásně leskly, a nechte je zaschnout a vychladnout. Poté je můžete zdobit bílkovou polevou, anebo je nechat jen tak „nahaté“. Podávat je můžete ihned po dopečení, neboť jsou ihned krásně měkké a vláčné.
Pokud se vám recept líbil, více podobných od jeho autorky, paní Romany Važanské, najdete na jejích osobních webových stránkách Ruby Rom