Královský rolovaný salát - postup přípravy
Vynikající sváteční salát si můžete vyrobit i ve tvaru rolády. Když ho zajímavě nazdobíte, bude se na vašem svátečním stole skvěle vyjímat.
Na salát
Na dekoraci
Brambory uvařte v celku doměkka, pak je oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vejce uvařte natvrdo a také je nastrouhejte. Kuřecí prsa uvařte ve slané vodě a pak je natrhejte na kousky. Salátovou okurku nakrájejte na nudličky a ořechy nasekejte na menší kusy.
Formu na pečení vyložte potravinářskou fólií. Dejte na její dno brambory, trochu je upěchujte a osolte. Na ně dejte slabou vrstvičku majonézy, pokračujte vrstvou masa a majonézy. Na tu navrstvěte okurky, pokračujte majonézou, na tu dejte vejce a na ně opět majonézu, kterou na závěr posypejte nasekanými ořechy. Pak vše za pomoci fólie srolujte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Vybalte roládu z fólie a potřete ji slabou vrstvou majonézy. Poté ji ozdobte širšími pruhy ze sterilovaného hrášku, granátového jablka a najemno nastrouhaného tvrdého sýra. Pokud je chcete mít pravidelné, můžete si pomoci proužky nastříhaného pečicího papíru.