Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomazánka ze šprotů a taveného sýra

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Pomazánka ze šprotů a taveného sýra - postup přípravy

Během vánočních svátků i silvestrovských oslav budete potřebovat nějaké pomazánky na chlebíčky nebo jednohubky. Pokud ji připravíte ze šprotů a sýra, budete velmi mile překvapeni její chutí.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nejdříve nastrouhejte větší tvrdší tavený sýr, pokud máte jen trojúhelníčky, vezměte si jich více. Potřete si ale před tím struhadlo trochou oleje, sýr se díky tomu nebude lepit. Uvařte vejce natvrdo a pak je nastrouhejte k sýru. Stejně tak do měkka uvařte mrkev a nastrouhejte ji do mísy.

2. KROK

Cibuli nakrájejte na co nejmenší kostičky. Dejte ji do hlubokého talíře, přidejte cukr, ocet a horkou vodu a nechte ji marinovat. Pak vodu slijte a cibuli dejte do mísy. Ze šprotů, případně podobné rybí konzervy, slijte olej. Ryby rozmačkejte vidličkou a dejte je do mísy k ostatním surovinám. Vše osolte a opepřete dle chuti, přidejte majonézu a zamíchejte.

3. KROK

Pomazánka je vynikající na nakrájenou bagetu nebo veku. Před namazáním plátky osmažte na pánvi na trošce slunečnicového oleje z obou stran. Lze ji i potřít česnekem a solí.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů