Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené kakaové šišky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečené kakaové šišky - postup přípravy

Opravdu výborným dezertem a zároveň skvělou vánoční dekorací mohou být kakaové šišky. Nepečou se a jejich výroba je rychlá a jednoduchá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Křehké sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je na prášek. V míse smíchejte slazené kondenzované mléko, změklé máslo a kakao. Pak do hmoty dejte asi třetinu mletých sušenek a promíchejte, poté další třetinu a opět promíchejte. Na závěr přidejte zbytek sušenek a vypracujte rukou hladké těsto.

2. KROK

Z těsta odeberte kus o váze 25 až 30 gramů. Vytvarujte ho do mírného kužele se zaoblenou špičkou a placatým dnem. Pokud je těsto moc měkké, můžete ho dát na chvíli do lednice. Poté si vezměte snídaňové čokoládové lupínky a ozdobte jimi kužel od špičky směrem dolů do tvaru šišky (viz video).

3. KROK

Servírovací talíř nebo podnos posypejte mletým kokosem a naaranžujte na něj šišky. Na ozdobu použijte snítky rozmarýnu, které navodí dojem jehličnatých větviček. Pak vše poprašte moučkovým cukrem, aby šišky vypadaly jako lehce zasněžené, a můžete servírovat.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů