Celerové placičky s nivou - postup přípravy
Zajímavým zpestřením jídelníčku, například večeře, mohou být placičky z celeru a nivy osmažené v těstíčku. Recept na ně nám poskytla paní Diana Berkyová.
Na placičky
Na obalení
Celer oloupejte a dejte vařit do poloměkka. Po vychladnutí ho nastrouhejte najemno. Poté k němu přidejte nahrubo nastrouhané brambory a nivu. Dodejte vejce, mouku, česnek, sůl a pepř dle chuti a vše důkladně promíchejte.
Udělejte si těstíčko z vejce, mouky a mléka a soli. Vše vyšlehejte dohladka vidličkou. Připravte si strouhanku. Z celerové hmoty udělejte placičku, rychle ji z obou stran namočte do těstíčka a obalte ve strouhance. S těstíčkem je potřeba velmi spěchat, jinak se placička může rozpadnout.
Na pánvi dejte rozpálit olej. Placičky osmahněte z obou stran hezky dozlatova a podávejte samotné nebo s vaší oblíbenou přílohou.