Kynuté rohlíčky s Nutellou a mandlemi - postup přípravy
Pokud si potrpíte na nejrůznější plněné pečivo a obzvláště to sladké, pak si zamilujete náš recept na delikátní kynuté rohlíčky plněné Nutellou a mandlemi. Jsou velmi nadýchané a jemné.
Na těsto
Na náplň
Dále
Do mísy nalijte vlažné mléko, přidejte trochu cukru a rozdrobte droždí. Pokud nemáte čerstvé, můžete celou kostku nahradit dvěma balíčky sušeného. Promíchejte a pak přilijte olej, přidejte zbytek cukru, prášek do pečiva a špetku soli a zase promíchejte. Nakonec přisypejte polovinu mouky a promíchejte. Pokud máte robot, použijte hnětací háky a přisypávejte po lžících mouku. Pokud nemáte, musíte použít ruce. Těsto by mělo být hladké, hutné a nelepivé. Pak mísu s těstem přikryjte a nechte 30 až 45 minut kynout.
Těsto vyklopte na vál a rozdělte na 2 poloviny, aby se s ním lépe pracovalo. Z každé půlky vyválejte kulatou placku o tloušťce asi 3 milimetry. Pak ji rádýlkem rozkrájejte jako pizzu na 8 kousků. U okraje uprostřed každý kousek ještě nařízněte. Poté na širší stranu dejte lžíci nutelly a trochu sekaných mandlí a zarolujte ke špičce. Dejte rohlíčky na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je a nechte ještě 20 minut kynout.
Rohlíčky potřete trochou mléka a dejte je péct do předehřáté trouby na 170 °C po dobu 15 až 18 minut, aby byly krásně zlatavé. Po vychladnutí je posypejte moučkovým cukrem. Na závěr rozehřejte trochu Nutelly a udělejte z ní na jejich povrchu tenké čáry na ozdobu.